#TheGreenTrack – Următoarea campanie a UE pentru tineri privind protecția naturii

On the Green Track este o campanie a Uniunii Europene privind biodiversitatea și natura pentru tineri, organizată în parteneriat cu Rețeaua Globală a Tinerilor pentru Biodiversitate (GYBN). Aceasta va fi implementată în primăvara anului 2022, înaintea celei de-a doua faze a Conferinței ONU privind biodiversitatea, CBD COP15 și în timpul Anului European al Tineretului.

Prin intermediul unei platforme web dedicate, la evenimente captivante, pe rețelele de socializare și în cooperare cu organizațiile de tineret din întreaga UE, inițiativa vizează mobilizarea tinerilor și crearea în comun a unui plan de acțiune pentru a ne proteja și restabili lumea naturală în următorul deceniu – și pentru a crea un viitor în care oamenii să poată trăi în armonie cu natura.

Sursa imagine – Photo by Singkham

Pentru a amplifica vocea tinerilor, a fost lansat un apel pentru evenimente numit Green Track Stops. Invită tinerii – studenți, oameni de știință, profesioniști juniori, artiști – și organizații de tineret din întreaga UE să devină parte a călătoriei și să contribuie la dezbaterea despre viitorul planetei noastre și al biodiversității într-un mod semnificativ.

Apelul la evenimente are ca scop asigurarea reprezentării unei varietăți de subiecte, legate de mediu și în special de biodiversitate și protecția naturii. Acesta vizează tinerii din toate regiunile UE, vorbind cât mai multe limbi ale UE și permite orice format – online, hibrid sau la fața locului, conferințe, întâlniri, expoziții, ateliere sau spectacole. Evenimentele selectate vor fi organizate în perioada martie – mai 2022, înaintea Conferinței COP15, iar ideile și acțiunile lor de inspirație vor fi luate în considerare în timpul evenimentului de închidere a campaniei.

Green Track Stops ești tu! Mai precis, Green Track Stops sunt evenimente și activități organizate de dvs. și de alți tineri și organizații de tineret din întreaga UE, care sunt în general legate de natură și protejarea biodiversității planetei.

Pentru a trimite evenimentul spre examinare, completați aplicația disponibilă pe Green Track Stops.

Campania On the Green Track

Trăim vremuri de urgență planetară. Schimbările climatice, pierderea lumii naturale și degradarea mediului sunt toate interconectate și se consolidează reciproc și amenință animalele și plantele care stau la baza existenței noastre. Natura este esențială pentru aerul pe care îl respirăm și pentru apa pe care o bem, ne oferă hrană, medicamente și adăpost și ne alimentează economia, protejând în același timp sănătatea umană și planetară, prosperitatea economică și dezvoltarea durabilă.

La COP 15, viitoarea Conferință a ONU privind biodiversitatea, programată pentru 25 aprilie-8 mai 2022, avem nevoie ca liderii mondiali să convină asupra unui nou acord pentru protejarea oamenilor și a planetei și pentru a stabili o cale clară către un viitor în care oamenii să poată trăi în armonie cu natura.

În perioada premergătoare conferinței, Comisia Europeană, în parteneriat cu Rețeaua Globală a Tinerilor pentru Biodiversitate (GYBN), lansează „On the Green Track”, o campanie pentru tineri. Campania va stabili un dialog cu generațiile mai tinere pentru a defini împreună următorii pași mari necesari pentru a pune biodiversitatea pe o cale spre redresare până în 2030.

Sub sloganul Ready to act #ForNature, inițiativa va face parte din Anul european al tineretului 2022 și va contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la Strategia UE pentru biodiversitate 2030, o inițiativă cheie în cadrul acordului verde european.

Evenimentele Green Track Stops

Green Track Stops sunt evenimente și activități organizate de tineri pentru tineri din întreaga UE. Aceștia vor fi selectați printr-un apel pentru evenimente, deschis între 15 octombrie 2021 și 30 noiembrie 2021. Apelul pentru evenimente este o invitație pentru tinerii cetățeni, artiști, oameni de știință și organizații de tineret din UE să devină parte a călătoriei și să contribuie la dezbate într-un mod semnificativ.

Apelul la evenimente are scopul de a

  • asigura o varietate de subiecte legate de mediu, cu accent pe biodiversitate și protecția naturii
  • viza tinerii din toate regiunile UE și în cât mai multe limbi ale UE
  • permite orice format – conferințe online, la fața locului sau hibride, întâlniri, expoziții, seminarii web, ateliere, hackatons, spectacole artistice etc.

Un Green Track Stop poate fi organizat de persoane cu vârste cuprinse între 18-30 de ani sau de organizații de tineret, rețele și comunități din statele membre ale UE 27.

Evenimentul dvs. va fi eligibil pentru examinare atâta timp cât este organizat în UE, vizează cetățeni tineri și se desfășoară între martie și mai 2022. Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, vă rugăm să citiți instrucțiunile de aplicare disponibile pe site-ul Comisiei Europene.

ro_RO