Reciclădim Viitorul

RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli cu Nicolae al României 

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, împreună cu Asociația Principele Nicolae au dat astăzi startul la liceul Nicolae Iorga din București campaniei naționale de educație ecologică în școli, “RECIclădim viitorul”. 

Proiectul, care va avea loc pe durata unui an, vizează desfășurarea de lecții deschise, educative, cu tematica reciclării, reutilizării și protejării mediului înconjurător, cu accent pe implicarea și participarea elevilor prin exemplul propriu. Beneficiind de implicarea Principelui Nicolae, reprezentanții Asociației Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, vor organiza prezentări, concursuri, sesiuni de dialog cu elevii, prin care vor sprijini dezvoltarea unei abordări eco-responsabile în școli și promovarea unei mentalități ecologice în rândul elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor fi informați despre modalități corecte prin care pot recicla, modalitățile de reutilizare și reparare a produselor electrice și electronice uzate, tehnicile prin care pot diminua poluarea sau cum pot lua parte la acțiuni de împădurire.  

Scopul proiectului este de a accentua rolul școlii în educaţia privind mediul înconjurător, deoarece copiii și tinerii petrec o mare parte din timp aici şi pentru că este locul unde sunt transmise cunoştinţe care au menirea de a dezvolta atitudinea pozitivă a elevilor faţă de subiectele legate de mediul înconjurător. 

Organizatorii sunt dornici ca tot mai mulți elevi și tineri să beneficieze de proiectul “RECIclădim viitorul”, iar școlile interesate de înscrierea în campania națională sunt invitate să se înscrie pe platforma www.cnree.ro, secțiunea Contact.  

RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli

În luna martie s-a alăturat campaniei de educație ecologică “RECIclădim viitorul” echipa de la Asociația InfinitEDU, o asociație care promovează educația de calitate și dragul de a merge la școală.

Elevii din învățământul preşcolar, primar, gimnazial si liceal au participat la activități pe teme ecologice, organizate de CNREE şi de mentorii InfinitEdu. Ei au aflat informații interesante despre reciclarea și reutilizarea produselor electrice și electronice uzate, ca şi modalitățile prin care pot diminua poluarea, indiferent de cauza acesteia.

S-au desfășura activități cu ocazia programului “Săptămâna Verde” în mai multe instituții educaționale, pentru aproape 100 de clase din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

ro_RO