Reciclădim Viitorul

RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli cu Nicolae al României 

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, împreună cu Asociația Principele Nicolae au dat astăzi startul la liceul Nicolae Iorga din București campaniei naționale de educație ecologică în școli, “RECIclădim viitorul”. 

Proiectul, care va avea loc pe durata unui an, vizează desfășurarea de lecții deschise, educative, cu tematica reciclării, reutilizării și protejării mediului înconjurător, cu accent pe implicarea și participarea elevilor prin exemplul propriu. Beneficiind de implicarea Principelui Nicolae, reprezentanții Asociației Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, vor organiza prezentări, concursuri, sesiuni de dialog cu elevii, prin care vor sprijini dezvoltarea unei abordări eco-responsabile în școli și promovarea unei mentalități ecologice în rândul elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor fi informați despre modalități corecte prin care pot recicla, modalitățile de reutilizare și reparare a produselor electrice și electronice uzate, tehnicile prin care pot diminua poluarea sau cum pot lua parte la acțiuni de împădurire.  

The aim of the project is to emphasize the role of the school in environmental education, because children and young people spend a large part of their time here and because it is the place where knowledge is transmitted that aims to develop the positive attitude of students towards environmental subjects surrounding. 

Organizatorii sunt dornici ca tot mai mulți elevi și tineri să beneficieze de proiectul “RECIclădim viitorul”, iar școlile interesate de înscrierea în campania națională sunt invitate să se înscrie pe platforma www.cnree.ro, secțiunea Contact.  

RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli

În luna martie s-a alăturat campaniei de educație ecologică “RECIclădim viitorul” echipa de la Asociația InfinitEDU, o asociație care promovează educația de calitate și dragul de a merge la școală.

Elevii din învățământul preşcolar, primar, gimnazial si liceal au participat la activități pe teme ecologice, organizate de CNREE şi de mentorii InfinitEdu. Ei au aflat informații interesante despre reciclarea și reutilizarea produselor electrice și electronice uzate, ca şi modalitățile prin care pot diminua poluarea, indiferent de cauza acesteia.

S-au desfășura activități cu ocazia programului “Săptămâna Verde” în mai multe instituții educaționale, pentru aproape 100 de clase din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

en_GB