Press Releases

Campania Națională HAIDEEE să fim ECO!

București, 14 februarie 2023 

CAMPANIA NAȚIONALĂ HAIDEEE să fim ECO!

The National Electric and Electronic Recycling Center Association started the national campaign for the collection of electrical and electronic waste, with the support of over 20 participating town halls.

Campania de colectare ”Haideee să fim ECO” are drept obiective creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor electrice în vederea reciclării acestora, precum și creșterea cantităților de deșeuri colectate de la populație cu scopul îndeplinirii obiectivelor prevăzute de OUG nr. 5/2015.

Proiectul pilot are loc în perioada 14 februarie – 12 aprilie 2023 și se organizează în mai multe localități care s-au arătat interesante să organizeze acțiuni de colectare în perioada campaniei. Lista comunităților participante rămâne deschisă, invitația de participare la campanie adresată primăriilor și consiliilor locale rămânând deschisă.

La campanie pot participa persoane fizice rezidente pe teritoriul României, cu vârsta minimă de 18 ani impliniți la data înscrierii în Campanie și care sunt domiciliați pe raza localității participante în Campanie.

În cadrul campaniei bonificațiile oferite în schimbul predării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) constau în premii. Scopul final este acela de a motiva cetățenii să se implice activ în păstrarea mediului înconjurător curat, cel mai important lucru pe care îl pot face fiind colectarea selectivă, în special păstrarea deșeurilor electrice și electronice departe de gropile de gunoi și reintroducerea lor în economia circulară, prin predarea lor organizațiilor autorizate să colecteze DEEE și partenerilor.

RECIclădim viitorul – Educație ecologică în școli cu Nicolae al României 

București, 23 noiembrie 2022 

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, împreună cu Asociația Principele Nicolae au dat astăzi startul la liceul Nicolae Iorga din București campaniei naționale de educație ecologică în școli, “RECIclădim viitorul”. 

Proiectul, care va avea loc pe durata unui an, vizează desfășurarea de lecții deschise, educative, cu tematica reciclării, reutilizării și protejării mediului înconjurător, cu accent pe implicarea și participarea elevilor prin exemplul propriu. Beneficiind de implicarea Principelui Nicolae, reprezentanții Asociației Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice, vor organiza prezentări, concursuri, sesiuni de dialog cu elevii, prin care vor sprijini dezvoltarea unei abordări eco-responsabile în școli și promovarea unei mentalități ecologice în rândul elevilor și cadrelor didactice. Aceștia vor fi informați despre modalități corecte prin care pot recicla, modalitățile de reutilizare și reparare a produselor electrice și electronice uzate, tehnicile prin care pot diminua poluarea sau cum pot lua parte la acțiuni de împădurire.  

The aim of the project is to emphasize the role of the school in environmental education, because children and young people spend a large part of their time here and because it is the place where knowledge is transmitted that aims to develop the positive attitude of students towards environmental subjects surrounding. 

Organizatorii sunt dornici ca tot mai mulți elevi și tineri să beneficieze de proiectul “RECIclădim viitorul”, iar școlile interesate de înscrierea în campania națională sunt invitate să se înscrie pe platforma www.cnree.ro, secțiunea Contact.  

____________________________________________________________________ 

Centrul Național de Reciclare Electrice și Electronice este una dintre principalele asociații care militează pentru schimbare în domeniul reciclării și reutilizării deșeurilor electrice și electronice. Înființată în 2020, Asociația CNREE are ca principal scop susținerea și promovarea schimbării spre bine a societății în care trăim, prin promovarea unor obiceiuri de consum ce urmăresc protejarea mediului înconjurător și utilizarea mai inteligentă a resurselor. 

Asociația Principele Nicolae își propune să continue misiunea strămoșilor Principelui Nicolae, regii și reginele României, alături de românii cu dorință de implicare pentru viitorul țării. Prin proiectele pe care le derulează, asociația își dorește să influențeze educația generațiilor viitoare prin puterea exemplului.  

en_GB