Hyundai Motor Group își propune să reutilizeze bateriile electrice reciclate pentru stocarea energiei solare

Hyundai Motor Group și SK Innovation Co. au convenit să coopereze în dezvoltarea unui ecosistem durabil pentru bateriile vehiculelor electrice (EV), care sunt cheia viitoarei industrii a mobilității.

Cele două părți și-au anunțat planul de cooperare în diverse domenii de afaceri legate de industria bateriilor EV, inclusiv soluții de vânzare a bateriilor, servicii de gestionare a bateriei și refolosirea și reciclarea bateriilor. Colaborarea provine din nevoia comună a companiilor de a crea un lanț valoric al bateriilor și de a consolida compatibilitatea ecologică în operațiunile comerciale care acoperă întregul ciclu de viață al bateriilor EV.

Utilizarea bateriilor de vehicule electrice reciclate pentru stocarea energiei solare

CPS Energy, OCI Solar Power și Hyundai Motor Group vor dezvolta un sistem de stocare a energiei (ESS) din baterii de vehicule electrice reciclate (EV), care urmează să fie construit până în septembrie 2022.

Până în septembrie 2022, părțile intenționează să instaleze sistemul de stocare a energiei (ESS), dezvoltat de Hyundai Motor Group. OCI Solar Power va procura anumite componente ESS și va supraveghea construcția în timp ce CPS Energy va opera ESS. Toate cele trei părți vor lucra pentru a construi ESS și apoi să analizeze și să partajeze datele din proiect.

După 7-10 ani, este posibil ca o baterie litiu-ion utilizată într-un EV să nu mai fie la fel de eficientă pe cât este necesar pentru această utilizare. Cu toate acestea, aceeași baterie poate fi reciclată într-o aplicație de stocare a energiei și poate oferi stocare de energie valoroasă. Acest parteneriat este un pas major în testarea acestei tehnologii.

„Astăzi facem un pas foarte important în avansarea tehnologiei noastre în ceea ce privește stocarea bateriilor, datorită acestei noi colaborări cu OCI Solar Power și Hyundai Motor Group”, a declarat Fred Bonewell, Chief Operating Officer al CPS Energy. „Evaluarea acestor tehnologii inovatoare este cheia descoperirii următoarei capacități de consolidare care ar fi necesară pentru a înlocui combustibilii fosili.”

Sursa articol: Hyundai Motor Group.

Sursa imagine: Hyundai Motor Group.

ro_RO