Nth Cycle aduce îmbunătățiri la procesul de minare și de reciclare al materialelor prețioase

Materialele folosite pentru producerea bateriilor și a altor tehnologii verzi sunt dificil de obținut. Deasemenea, de cele mai multe ori sunt controlate de către China.

Poate un startup de tehnologie de reciclare să schimbe asta?

Electrek a vorbit cu Megan O’Connor, cofondatorul și CEO al Nth Cycle, un dezvoltator cu sediul în Beverly, Massachusetts, a unei tehnologii de reciclare care extrage metale critice din baterii pentru o a doua viață, despre cum să permită o aprovizionare curată, locală și raționalizată de minerale critice pentru tranziția către energie curată. Tehnologia Nth Cycle a fost dezvoltată la universitățile Harvard și Yale.

În aprilie, Nth Cycle a primit 3,2 milioane de dolari în finanțare de început condusă de compania de capital de risc pentru energie curată din Boston, Clean Energy Ventures.

Nth Cycle a anunțat pe 15 februarie închiderea finanțării sale în valoare de 12,5 milioane de dolari din seria A, condusă împreună de filiala de investiții a lui Frankstahl, una dintre cele mai mari companii private de distribuție de oțel din Europa, și Volo Earth, o companie din Colorado. firmă de risc care se concentrează pe soluții climatice.

În mai puțin de 12 luni, compania și-a extins tehnologia de 100 ori de la scară de lucru la o demonstrație comercială completă, care va fi implementată până în aprilie 2022.

Dar ce face compania?

Nth Cycle este o companie de tehnologie de prelucrare și reciclare a metalelor. Lucrează cu reciclatori și mineri pentru a recupera mineralele esențiale esențiale pentru tehnologiile de energie curată, cum ar fi bateriile și turbinele eoliene.

Tehnologia de electro-extracție personalizabilă și verde se instalează la fața locului pentru a recupera mineralele importante din deșeurile electronice separate și sterilul minelor de calitate scăzută.

Este practic inima prelucrării metalelor – pasul crucial care separă profitabil mineralele critice de alte elemente, transformându-le în materii prime de producție pentru tranziția energetică.

Cele două tehnologii principale actuale, pirometalurgia și hidrometalurgia, sunt ambele problematice. Prima foloseste focul pentru a separa materialele pretioase, in timp ce consumă energie în exces și emite gaze cu efect de seră și alți poluanți.

Iar hidrometalurgia folosește lichid pentru un rezultat similar. Hidrometalurgia folosește acizi și solvenți nocivi care creează tone de deșeuri chimice toxice pentru mediu. Ambele procese au fost inventate acum peste 50 de ani.

Noua tehnologie de electroextracție descoperită de Nth Cycle folosește doar electricitate.

În teorie, materialele pot fi reciclate de nenumărate ori. Megan O’Connor a declarat că “Este o mare parte din motivul pentru care cred că toate mineralele esențiale necesare pentru tranziția energetică sunt deja în circulație astăzi. Pur și simplu nu am avut o modalitate curată și profitabilă de a le recupera până acum.

Știm că cererea de minerale critice pentru a alimenta tranziția energetică crește exponențial. Cu toate acestea, știm că mineritul din ce în ce mai profund și mai larg, iar construirea gropilor de gunoi din ce în ce mai largi funcționează împotriva luptei noastre pentru salvarea planetei. În plus, nu putem permite nici problemele lanțului de aprovizionare, nici dominația Chinei în mineralele esențiale să încetinească tranziția către energie curată. Reciclarea și exploatarea minieră internă mai bună oferă cea mai bună cale de urmat.”

Întrebată cum poate ajuta companiile miniere, ea a mai declarat: „Tehnologia noastră este mobilă și scalabilă, astfel încât să putem lucra cu companii miniere într-o varietate de moduri. În primul rând, lucrăm cu ei la începutul procesului lor. Putem merge la șantierul minier cu tehnologia noastră de electro extracție și putem lucra cu ei la fața locului. Acest lucru poate fi surprinzător pentru cititorii dvs., dar SUA are un potențial semnificativ pentru extracția minieră internă a mineralelor esențiale. Dacă putem accesa și extrage aceste minerale în mod curat, eficient și economic, va plăti dividende substanțiale pentru industriile noastre de energie curată – tehnologia Nth Cycle poate face acest lucru posibil.

Instrumentele necesare pentru extragerea de cobalt, nichel și mangan (critice pentru viitorul nostru energetic curat) există astăzi. Tehnologiile necesare pentru a descompune telefoanele mobile vechi, magneții și vehiculele electrice în părțile lor componente există astăzi.”

Dar problema cu care s-a confruntat până acum societatea este că procesul de recuperare se întâmplă totuși anevoios și procesul de recuperare nu poate ține pasul cu cerințele pieței.

Cu toate acestea, companiile ca Nth Cycle aduc noi tehnologii pentru un mod mai sustenabil de a mina și de a recupera materialele din circuit.

Sursa articol – Electrek

Imagine – Nth Cycle

ro_RO