RECIclădim Viitorul – o nouă ediție, o nouă oportunitate pentru educație ecologică în școli

După succesul campaniei „RECIclădim Viitorul” de anul trecut, Asociația CNREE, în parteneriat cu Asociația InfinitEdu, are plăcerea de a anunța reluarea acestei inițiative de educație ecologică în școli pentru anul 2024. Campania vizează sensibilizarea și educarea elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal despre importanța reciclării și a unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Anul trecut, în cadrul „RECIclădim Viitorul”, peste 100 de clase din diverse cicluri educaționale au beneficiat de activități interactive și sesiuni informative organizate de experții CNREE și de mentorii din cadrul Asociației InfinitEdu. Elevii au participat la ateliere despre reciclarea și reutilizarea produselor electrice și electronice uzate și au învățat modalități practice de a diminua poluarea.

În acest an, campania se extinde cu noi activități și materiale educaționale, concepute să stimuleze creativitatea și gândirea ecologică a tinerilor. Prin evenimente ca „Săptămâna Verde” și alte inițiative interactive, dorim să plantăm semințele unei conștiințe ecologice durabile în inimile și mințile viitorilor protectori ai planetei.

Invităm școlile interesate să se alăture acestei mișcări de educație pentru un viitor sustenabil. Înscrierile sunt deschise pe platforma www.cnree.ro, secțiunea Contact. Aceasta este o oportunitate unică de a contribui la formarea unei generații responsabile și conștiente de importanța protejării mediului înconjurător.

Asociația CNREE:

Suntem una dintre principalele asociații din România ce vin în sprijinul reciclării deșeurilor de natură electronică și electrică, provenite atât din surse casnice, cât și industriale. Menținem unele dintre cele mai înalte standarde la nivel de proceduri, tehnici de colectare și reciclare, precum și în relațiile de business cu partenerii noștri.

Asociația InfinitEdu:

Asociația InfinitEdu este dedicată promovării unei educații de calitate, încurajând gândirea creativă și pasiunea pentru învățare printre elevi și profesori. Prin dezvoltarea de resurse educaționale inovatoare, organizarea de ateliere și traininguri, precum și prin angajamentul în activități de voluntariat, mai ales în comunități rurale, InfinitEdu își propune să inspire dragul pentru grădiniță și școală și să consolideze o rețea de profesori care să contribuie la îmbunătățirea continuă a sistemului educațional din România.

Pentru mai multe informații despre campania „RECIclădim Viitorul” și despre modul în care puteți participa sau contribui, vă rugăm să vizitați www.cnree.ro sau să contactați Asociația CNREE.

ro_RO