Statistici EUROSTAT de reciclare a deșeurilor electrice și electronice

În calitate de actori în gestionarea responsabilităților producătorilor care are responsabilități de colectare a deșeurilor electrice și electronice, urmărim cu atenție evoluțiile și statisticile referitoare la gestionarea acestor tipuri de deșeuri în Uniunea Europeană. Recent, Eurostat a publicat un articol detaliat despre statistica deșeurilor electrice și electronice, oferind o perspectivă asupra situației actuale și a tendințelor din acest domeniu.

În 2021, Uniunea Europeană a înregistrat o rată de colectare a deșeurilor electrice și electronice de 46.2%, calculată ca ponderea greutății WEEE colectate față de greutatea medie a echipamentelor electronice puse pe piață în ultimii trei ani. Această rată reflectă eforturile continue de a îmbunătăți gestionarea acestor deșeuri și de a promova reciclarea și reutilizarea lor.

Pentru noi, ca operatori în domeniul colectării deșeurilor electrice și electronice din România, este esențial să conștientizăm responsabilitatea noastră în a sprijini aceste obiective. Creșterea cantității de echipamente electronice puse pe piață și, implicit, a volumului de deșeuri generate, reprezintă provocări semnificative. Trebuie să fim proactivi în dezvoltarea de soluții eficiente pentru colectarea și procesarea acestor deșeuri, contribuind astfel la un mediu mai curat și la o economie circulară.

Ne angajăm să lucrăm în strânsă colaborare cu autoritățile locale, organizațiile de mediu și consumatorii pentru a îmbunătăți ratele de colectare și reciclare în România. Prin inițiative de conștientizare și facilități de colectare accesibile, încurajăm publicul să participe activ la eforturile noastre. Împreună, putem face o diferență semnificativă în gestionarea sustenabilă a deșeurilor electrice și electronice.

Pentru informații mai detaliate, puteți consulta articolul complet al Eurostat aici.

Sursă imagine:: Athena/Pexels

ro_RO